ТОП 5 рецептів риби на грилі

Риба на грилі – один з наших улюблених способів насолодитися морепродуктами влітку. Якщо у вас велика компанія, виберіть цілу рибу. Шкіра захищає її, вона буде красиво приготовлена ​​і м’яко прожарена.
Дуже важливо для приготування відмінноъ риби на грилі – вибір правильної і свіжої риби. Ви можете купити її в магазині або на ринку, а краще зловити самим)
Сподіваємося у вас вже є потрібна рибка, так як ми підготували для вас список найцікавіших рецептів.

1. Риба гриль з цитрусовими

Ця риба на грилі неодмінно вразить всых на будь-якому обіді, наповненому цитрусовими ароматами і безліччю родзинок. Змішайте апельсиновий сік з лимонним соком, жменькою листя руколи додайте сіль і перець. Чудовий маринад готовий!
До риби з легким цитрусовим смаком можна приготувати насичений соус з цедрою.

Складові:
• Риба
• Апельсин – 1 шт.
• Яйця – 2 шт. (Треба 1 ціле яйце і 1 жовток)
• Лимонний сік
• Рослинна олія
• Сіль і перець за смаком
• Листя руколи

Приготування:

1. З апельсина необхідно зняти цедру. Це можна зробити за допомогою звичайної терки.
2. Видавлюємо з одного апельсина сік. Можна скористатися соковижималкою для цитрусових.
3. Рибу заливаємо апельсиновим соком, додаємо сіль за смаком і руккалу, залишаємо маринуватися на 60 хвилин. Періодично необхідно помішувати, щоб вся рибка просякла апельсиновим соком
4. Тепер готуємо соус. Для його приготування беремо 1 яйце ціле і 1 жовток. Виливаємо яйця в посуд блендера. Додаємо оливкову олію. Збиваємо блендером до однорідної маси. Від кількості масла буде залежить густота нашого соусу. Потім потроху вливаємо туди лимонний сік, знову додаємо сіль за смаком і перець.
5. При змішуванні всіх інгредієнтів соус стане потрібної консистенції, додаємо більше половини цедри апельсина. Іншу частину використовуємо в якості декорування нашого страви.
6. Риба промаринувалося, смажимо її на грилі, щоб рибка отримала рум’яний і апетитний колір.
7. Коли рибка готова, викладаємо на блюдо. Поливаємо соусом, а саме блюдо прикрашаємо цедрою з апельсина.

2. Біла риба у фользі

Зробіть цю приголомшливу і просту рибу-гриль в одну мить! У цьому рецепті потрібно філе риби спочатку обернути фольгою або папером, а потім готувати.

Складові:
• 1 філе білої риби
• 1 столова ложка лимонного соку
• 1 столова ложка оливкової олії
• 4-5 зубчиків часнику, дрібно нарізаного
• 1 чайна ложка материнки і сухих трав
• Сіль і перець

 

Приготування:
1. Змішайте всі інгредієнти і покрийте рибу цим.
2. Загорніть його в фольгу.
3. Залиште трохи місця зверху, що б було місце для повітря всередині
4. Будьте уважні, добре закрийте фольгу, що б не було пропусків.
5. Покладіть його на деко і поставте на вогонь на 7-8 хвилин. Потім переверніть і залиште ще на 7-8 хвилин.

3. Риба гриль з білим соусом

Якщо ви любитель готувати, рибу на грилі це саме те, що вам потрібно. Без суєти і божественного, все, що вам потрібно зробити, це замаринувати рибу чудовим соусом, приготованим з молока, чорного перцю, лимонного соку і масла, звичайно.

Складові:

• філе риби (маринувати в лимонному соці і посолити протягом 20 хвилин і промити)
• Масло (тонкий шар в сковороді)
• 2 склянки молока
• 2 столові ложки очищеного борошна
• 1 столова ложка масла
• 1 чайна ложка солі

Приготування:

  1. Протріть рибу насухо.
  2. Змішайте лимонний сік і сіль, замаринуйте отриманою сумішшю рибу протягом 20-30 хв.
  3. Обсмажити рибу на грилі з обох сторін, потім відставте в сторону трохи підігріватися.
  4. Щоб приготувати соус, розтопіть вершкове масло і додайте очищену борошно, зберігаючи низький рівень тепла. Підсмажити, поки не буде запропоновано коричневе.
  5. Зніміть каструлю з вогню і додайте молоко дуже поступово, постійно помішуючи.
  6. Знову поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, часто помішуючи, щоб уникнути опіків.
  7. Коли настане кипіння, зменшіть вогонь і варіть 1-2 хвилини, продовжуючи помішувати.
  8. Додайте сіль і перець. Покладіть рибу на блюдо і залийте білим соусом.
  9. Прикрасьте сиром, якщо хочете.

4. Риба на грилі Південно-Східної Азії

Це правда, у нас є рецепт особливою риби на грилі. І найкраща частина – це займе всього 25 хвилин! Насолоджуйтеся цим гострим блюдом, приправленим кунжутним маслом і доповненим свіжим червоним перцем чилі і коріандром.

Складові:
• 200 г філе риби
• 10 мл кунжутного масла
• 10 мл рибного соусу
• 2 г цукру
• 30 мл рисового оцту
• 20 г цукру
• 1 г солі
• 3 г сирого часнику
• 5 г свіжого червоного чилі нарізаного
• 30 г подрібненого свіжого листя коріандру

 

Приготування:
1. Маринуйте філе риби з кунжутним маслом, рибним соусом і цукром протягом 15-20 хвилин.
2. Готуємо на грилі риба до готовності.
3. Для заправки:
o Варимо рисовий оцет, цукор, сіль і часник протягом кількох хвилин.
o Зняти з вогню і додати свіжий червоний перець чилі і нарізану коріандр.
4. Подавати рибу в гарячому вигляді, наливаючи на неї соус з Південно-Східної Азії.

 

5. Рибні шашлики з соусом і коричневим рисом

Подається з невеликою порцією коричневого рису, гострим соусом, приготованим з лука, коріандру, кмину і часнику. Шашлики завжди радує оточуючих – ви згодні?

Складові:

• 1/2 кг рибного філе (будь-яка біла велика риба)
• 2 столові ложки соку лайма
• Сіль і перець – за смаком
• 1/2 чашки йогурту
• 1 столова ложка имбирно-часниковою пасти
• 1 столова ложка порошку гарам масала
• 1 столова ложка кашмірі чилі порошок

Для соусу:
• 3 столові ложки оливкової олії
• 1 столова ложка насіння кмину
• 1 столова ложка насіння коріандру
• 1 столова ложка часнику, нарізаний
• 3 нарізаних цибулі
• 1/2 столової ложки перцю чилі
• 1 столова ложка гарбуза або насіння соняшнику
• 1 столова ложка смаженого арахісу
• 3 склянки томатного пюре
• 2 столові ложки м’яти, нарізані
• Сіль за смаком

Приготування:
1. Філе риби нарізати кубиками по 5 см. Полити соком лайма, посолити і поперчити.
2. Змішайте решту інгредієнтів і йогурт, полийте рибу, потім залиште маринуватися на дві години.
3. Нанесіть шматочки риби на шпажки і смажте до готовності.
4. Підсмажте насіння кмину, коріандру, гарбуза або соняшнику і арахіс протягом 2 хвилин. Дайте охолонути, а потім подрібніть суміш в порошок.
5. Нагрійте масло на середньому вогні і смажте до тих пір, поки цибуля не стане коричневим
6. Поставте вогонь на слабкий вогонь і додайте порошок чилі, потім помідор, листя м’яти і сіль з півсклянки води і варіть 5 хвилин.
7. Полийте соусом готовий шашлик і насолоджуйтеся божественним смаком


А головне не бійтеся експериментувати, додаєте нові інгредієнти, міняйте ступінь прожарювання і просто насолоджуйтеся відмінним смаком на свіжому повітрі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 1 =