Переваги та недоліки різних типів матеріалів для посуду

ПеревагиНедоліки
Чавун
  •  Міцний
  •  Хороший теплопроводник
  •  Підтримує температуру
  • Важкий
  • Потребує спеціального догляду
Алюміній
  • Відмінний теплопровідник
  •  Легкий
  • Схильний до зміни кольору
  • Може  придавати гіркуватий смак їжі

Мідь

  • Кращий теплопроводник для посуду
  •  Візуально привабливий
  •  Дорого
  • Легко мнеться, можуть залишитися вм’ятини
  • Може хімічно реагувати з деякими харчовими продуктами

Нержавіюча сталь

  •  Міцний, не реагує на продукти харчування та не змінює їх
  •  Посуд може складатися з багатошарової конструкції для сприяння теплопровідності та розподілу
  • Поганий теплопроводник
  •  Схильний до виникнення гарячих точок

Литий алюміній

  • Недорога альтернатива чавуну
  •  Стримує іржа і прилипання їжі
  •  Потенційно реагує на кислому харчування, змінюючи смак їжі

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − fourteen =