Як замаринувати м’ясо для шашлику?

Кожен з нас хоче зробити шашлик, смачним, апетитним і соковитий. Багато чого залежать від маринаду, в якому шматки м’яса були замариновані. Незважаючи на те, що ця процедура не складна, не всі виконують її правильно. Адже смачний, соковитий шашлик – основна страва на природі.

Почнемо з того, що є багато видів маринаде. Класичними вважаються способи приготування м’яса, для якого  використовуються наступні продукти: майонез, кефір, сметана різного вмісту жиру, гранатовий або лимонний сік, оцет і навіть пиво. Сьогодні кожен професійний шеф-кухар має улюблений рецепт маринаду.

Не менш актуальним є питання про те, як вибрати для шашлику м’ясо. Все залежать від ваших смакових уподобань. Хтось любить ніжну телятину, інші вважають за кращу баранину чи свинину. Існує помилкова думка, що шашлики протипоказані людям, які  слідкують за своєю фігурою. Насправді це не так. Вони можуть просто замінити висококалорійну свинину, м’якою куркою з мінімальним додаванням спецій.

Найбільш популярним був і залишається спосіб  замочування м’яса в маринаді на основі оцту. Для цього візьміть м’ясо (свинина, баранина, телятина) і ретельно промийте водою. Потім наріжте його на дрібні шматочки, посипте спеціями і обережно покладіть їх на дно глибокої каструлі. Другий шар – це цибуля, нарізана тонкими кільцями. Додайте свої улюблені спеції. Залишається заповнити м’ясо для шашлику  9% оцтовим розчином. На вершині знову покладіть шматочки м’яса, цибулеві кільця та спеції. Останній штрих знову повинен бути оцтом. Після того, як ви приготували м’ясо для шашлику таким чином, вам потрібно щільно покрити каструлю  кришкою меншого діаметра та поставити  в холодильник на всю ніч.

Що я можу зробити з маринаду? Відмінною альтернативою столовому оцту є лимонний сік. У цьому випадку, щоб забезпечити, щоб м’ясо для шашлику не перетворювалося на кислому, необхідно повністю ліквідувати цибулю, а також значно зменшити дозування лимонного соку. Цей маринад готується всього через пару годин.

Деякі господарки віддають перевагу майонезу. Залити багато шматочків м’яса (свинини, яловичини або баранини) і залишити маринувати кілька годин. Перець і сіль не потрібно.

Хочете зробити шашлик соковитим і надзвичайно тендітним? Використовуйте кефір для приготування маринаду. Все дуже просто. Ми розрізаємо свіже м’ясо на шматки, змішуємо його з спеціями, а потім наливаємо кефіром будь-якого жиру. Ставимо каструлю з маринадом в холодильник на всю ніч.

Наприкінці маленький секрет: додавання ківі в маринад посилює смакові відчуття та придає шашлику особливий аромат.

Як видно, існує багато варіантів для маринування шашлику. У будь-якому випадку вибір є вами. Приємного апетиту та гарного відпочинку!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + eight =