Готуємо в керамічному посуді.

Керамічний посуд є одним з кращих, в якому можна готувати їжу і не боятися за виділення шкідливих для організму хімічних і токсичних речовин. У процесі приготування їжа не втрачає своїх корисних властивостей, а посуд є абсолютно нешкідливим.  Крім того, речовини що входять до складу кераміки не окислюються в процесі приготування їжі. Вони не вступають в різного роду хімічні реакції з окремими компонентами з продуктів і не утворюють шкідливих сполук. Ось чому керамічний посуд на 100% безпечна для здоров’я. Цей фактор відіграє особливо важливу роль в сім’ях з маленькими дітьми. Ті, хто приділяє належну увагу правильному харчуванню, теж оцінять цю якість. Крім цього сучасний керамічний посуд може стати незамінною прикрасою будь-якого столу.

«У мене тріснула керамічна каструлька – неякісна» – поширена скарга серед користувачів. А потім з’ясовується, що керамічний посуд використовували на відкритому вогні. Не у всьому термостійкому керамічному посуді можна готувати на відкритому вогні, адже він все ще керамічний, і не терпить різкі перепади температур. Для прохолодною індукційної такий посуд не підходить, бо не магнітиться.

Як готувати в керамічному посуді в духовці підкаже інструкція, там же буде вказано до якої температури можна нагрівати посуд. Те, що форма термостійкий, не означає, що вона витримає максимальні температури, на які розрахована ваша духовка.

Є декілька основних правил використання:    

  • кераміку з інгредієнтами страви ставлять в нерозігріті духовку;
  • керамічний посуд не повинна торкатися стінок духовки і нагрівальних елементів;
  • гарячий посуд не варто ставити на холодну поверхню;
  • миють керамічний посуд без абразивних засобів, достатньо використати звичайну ганчірку. Особливо забруднений посуд потрібно просто замочити на декілька годин.
 
Керамічний посуд підходить для будь-яких страв. В кераміці блюдо буде не просто пектися, а нудитися. Це, в поєднанні з непотрібністю великої кількості жиру, робить їжу з керамічного посуду більш здоровою і надає їй особливий смак. Фаршировані овочі, голубці, каші, супи, печеня і подібні страви, які зазвичай готують на плиті, придбають нові смаки.

 

Керамическая посуда

Також приємною особливістю керамічного посуду є те, що приготовані в ньому страви можна відразу подавати на стіл, без додаткових зусиль. При цьому страви в керамічному посуді досить на довгий час залишаються гарячими і не потребують додаткового підігріву. 

А в свою чергу посуд Feel Maestro приємно здивує відмінними характеристиками, стильними зовнішніми даними і прослужить довгі роки, чудово справляючись зі своїми завданнями.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =