5 основних помилок, які роблять шашлик сухим і несмачним

Помилка 1

Використання для маринаду оцту. Ні в принципі якщо ви купили старе і жорстке м’ясо, то оцет можна використовувати, щоб  пом’якшити жорсткість волокон. Ну або якщо ви любите сухе м’ясо, то оцет це, то що вам потрібно.

Помилка 2: Використовувати холодне м’ясо з холодильника
Інтуїція нам підказує, що м’ясо потрібно готувати відразу з холодильника, щоб воно не зіпсувалося. Але це не вірне рішення, знаєте чому? Для приготування чогось холодного потрібно більше часу, так як потрібно м’ясо спочатку прогріти. Так верхні шари м’яса готуються швидке, при цьому всередині м’ясо залишається холодним, що призводить до нерівномірного приготування нашого шашлику.
Рішення: виміть м’ясо з холодильника за півгодини до приготування (або годину для великих шматків).

 

Помилка 3 Неправильний вибір дров. Для отримання ароматного м’яса потрібно правильно підбирати дрова. Дрова повинні бути сухі! Найкращий варіант фруктові дерева: абрикос, груша, слива, яблуня або вишня, виноград, липа, особливо добре підійде береза ​​або дуб.

 

Помилка 4 – гасити огонь запалили водою. Вірніше, поливати водою зверху м’яса. Воду або маринад що залишився потрібно лити виключно на самі вугілля. Одним з незвичайних методів гасіння полум’я є – сіль. Якщо ви готові до експериментів рекомендуємо спробувати гасити вогонь сіллю, за словами експертів це найкращий спосіб для гасіння вогню.

Помилка 5 Не змішуйте м’ясо і овочі
Однак важливо пам’ятати, що м’ясо і овочі не всі готуються з однаковою швидкістю. Навіть однакові види продуктів вимагають різного часу приготування. У процесі смаження зняти овочі з шампура не вийде і, швидше за все, вони згорять, залишивши неприємний запах, який м’ясо вбере в себе. Щоб спростити, просто використовуйте окремі шампури для окремих шашликів, розділяючи різне м’ясо і овочі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 1 =